Friday, 6 January 2012

Butter Cake Kukus


Butter Cake Kukus

Bahan-bahan :

1.     8 biji telur ayam
2.     250 g gula
3.     440 g butter
4.     380 g tepong gandum
5.     1 sudu makan susu pekat
6.     1 sudu tea vanilla
7.     1 sudu makan ovalette

Cara Cara :

1.     Pukul telur dan gula hingga kembang.
2.      Pukul mentega dengan susu hingga kembang juga.
3.     Masukkan telur tadi ke dalam mentega dan kacau hingga rata.
4.     Masukkan tepung sedikit-sedikit diselangi dengan ovalette dan vanila
5.     Pukul adunan hingga menjadi pekat.
6.    Gris loyang dgn majerin / butter dan masukkan adunan
7.    Tutup loyang dengan aluminium foil.
8.    Kukus lebih kurang 45 minit ~ 1 jam

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...